Aquesta formació amplia la informació sobre que són els Trastorns de la Conducta Alimentària (TCA) i també sobre quins són els senyals d’alerta més habituals que es poden detectar al centre docent.
Alhora, es proporcionen estratègies i eines per a l'elaboració d’un protocol d’actuació davant d’un cas, i també eines de comunicació eficient i positiva amb la persona afectada i l’aula. Finalment, s’ofereix informació perquè els docents puguin desenvolupar accions i activitats preventives al centre, fomentant d’aquesta manera el benestar i la promoció de la salut entre infants i joves.
La formació té una durada de 20 hores i combina la formació síncrona amb la realització d’activitats pràctiques per a l’assoliment dels objectius de cada bloc. Dins de les sessions síncrones s’afavoreix la participació de l’alumne i la interacció del grup. Un cop realitzada la formació, l’Associació Contra l’Anorèxia i la Bulímia es posa a disposició dels i les professionals que l’han realitzat per proporcionar-los assessorament davant de casos de TCA amb els que es trobin en el seu dia a dia professional.