Descripció del curs:

Linda Kaser i Judy Halbert, autores de l’Espiral d’Indagació (Spiral of Inquiry) i professores de la UBC (Universitat de British Columbia) van ser a Barcelona el novembre de 2017 i el gener de 2020. En la primera ocasió van ser convidades per la Fundació Jaume Bofill i Escola Nova21 per oferir una conferència i també van participar en una sessió de xarxa de les Xarxes per al canvi. El gener de 2020 van fer una

per a l’equip d’indagació “Aprendre a l’escola que aprèn”, del Servei d’Èxit Educatiu.
Kaser & Halbert ens han acompanyat en l’inici de les xarxes de transformació educativa (EN21 i Xarxes per al canvi) i continuen la seva tasca de suport a les xarxes d’indagació internacionals. El curs d’introducció a l’Espiral d’Indagació està dissenyat i impartit per persones que han col·laborat amb elles, amb les xarxes NOIIE i les xarxes de Catalunya, amb la Universitat de British Columbia, així com en congressos internacionals, webinars i el simposi anual de les NOIIE.  

“Les espirals d’indagació són col·laboratives i comencen per l’aprenent”. Amb aquesta frase Kaser i Halbert posen l’accent en la necessitat d’escoltar la veu dels nostres nens i joves, i l’exigència de fer-ho en equip per compartir l’expertesa, la mirada de cadascú, la curiositat i també els biaixos que ens fan perdre part de la “Big Picture”. És per això que aquest curs d’introducció s’adreça a equips, i no a participants individuals. L’Espiral d’indagació s’ha de fer en equip.