El propòsit del curs DARN és facilitar tasques docents i debats sobre tipus de dieta, partint d'un fet inqüestionable: totes les dietes o propostes dietètiques raonables de productes o menús, s'han de fonamentar en la vital relació necessitats d'energia i nutrients de l'organisme/aportació nutricional dels aliments. Avaluant quin grau d'equilibri i rendiment nutricional s'ofereix en cada cas, reequilibrant si cal o optimitzant en funció dels percentatges de biodisponibilitat de cada nutrient o combinacions.

TEMARI:

1. El repte clau de la Dietètica

2. SAD-Sistema d'Avaluació de Dietes

3. Optimitzar l'equilibri i biodisponibilitat


El curs AMES proposa examinar aliments habituals de la denominada 'Dieta Mediterrània' per determinar indicadors d'evidència nutricional saludable, partint de la relació calories/nutrients, suficient o insuficient densitat nutricional, especialment de nutrients essencials. També fer comparatives entre ells mateixos o amb altres tipus d'aliments, per saber, amb la millor evidència nutri/saludable possible, com motivar i guiar encertades habituds alimentàries.

TEMARI:

1. Cultura alimentària/nutricional

2. Aliments mediterranis, els millors del món?

3. Avaluació IQN-Índex Qualitat Nutricional

Espai d'intercanvi d'experiències dels cicles d'ACTIVITATS FÍSIQUES I ESPORTIVES